10. 06. 2019

FDb.CZ má nového vlastníka, je jím skupina HyperMedia, a.s.

Stále rostoucí společnost HyperMedia, a.s. se svým partnerem BigBoard Praha, a.s. začátkem června při prvních společných nákupech rozšířila své portfolio o další projekt, jímž je filmová databáze FDb.cz. HyperMedia, a.s. tak od června vlastní 100 % aktiv FDb.cz, který odkoupila od Filmové databáze s.r.o.

„S FDb.CZ máme velké plány. Filmoví fanoušci se tak již nyní mohou těšit na mnoho pozitivních změn, které určitě přivítají, a stejně tak na proměnu webové stránky fdb.cz, která získá atraktivnější a uživatelsky příjemnější prostředí,“​ říká Petr Beneš, výkonný ředitel společnosti HyperMedia.

HyperMedia, a.s. je společnost zabývající se internetovým marketingem, která na trhu působí již od roku 2003. V současné době patří skupina HyperMedia k nejvýraznějším hráčům v této oblasti. Díky tomu se řadí z hlediska návštěvnosti mezi TOP 10 provozovatelů v České republice. Skupina BigBoard, jíž je HyperMedia součástí, má navíc k filmu zejména nyní velmi blízko. Pro letošní rok se stala mediálním partnerem Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Portál FDb.cz je česká filmová databáze shromažďující vyčerpávající informace o filmech, hercích, režisérech a dalších filmových profesích. V současnosti se pyšní více než 155 000 tituly a o kvalitě databáze svědčí i měsíční návštěvnost portálu, která je průměrně přes 1 milion uživatelů měsíčně.