16. 05. 2014

Zdeněk Troška začíná natáčet komedii BABOVŘESKY 3

Sedm statečných z Babovřesek se znovu vrací…

…a tentokrát půjde o “likvidaci bab“…

V sobotu 17. května odletí část filmového štábu Zdeňka Trošky do prosluněného Turecka. Právě  zde se o den později začne natáčet pokračování košilatých příběhů z fiktivní jihočeské vísky  Babovřesky. A právě zde vzniknou závěrečné záběry budoucí trilogie.

Po návratu pak oficiálně první česká klapka padne 27. května ráno v Záboří. Pavel Kikinčuk, Lucie  Vondráčková a Jana Synková společně se Zdeňkem Troškou, producentkami a celým štábem spustí  měsíční proces, při kterém vznikne poslední z dílů české komedie, plné humoru, intrik, drbů, ale i  laskavých scén.

Kromě již starých známých herců se na scénu vrátí Lucie Bílá, která se svým početným  ansámblem Romek, přijede konečně nechat pokřtít své jedenácté dítě, a nově na scénu vstoupí i  hereci Tereza Bebarová a Tomáš Trapl.

Znovu se také vrací „sedm statečných“ z Babovřesek, našich sedm bab, kterým už nikdo neřekne  jinak než „babovřeské BBC“. Všechno ví, všude byly, od všeho mají klíče. A pozor, tentokrát půjde  do tuhého. Jak prozrazuje sám režisér – půjde totiž o likvidaci bab…

Babovřesky 3 přímo navazují na předchozí „dvojku“, která také stejně tak navazovala na první díl.  Takže je to vlastně jeden příběh, který se odehrává ve čtrnácti dnech a je rozdělený do třech filmů.  Divák, který si na konci příštího roku koupí všechna tři DVD, bude moci sledovat Babovřesky jako  jeden dlouhý film.

„V tomto díle vypoví báby vesnickým klukům, kteří pálí za jejich vnučkami a přivedli je do jiného stavu, válku. Ti se brání a spolu se starostou vymyslí jejich likvidaci. Ovšem na úrovni, a la Agáta Christie. Navíc do vsi přijíždí nový farář, Polák Zbygniew Krapuščinski, aby „zpustlé“ babky napravil. Objeví se i manželka finančního úředníka z ministerstva Dobrouše Dočistila a těšit se můžete na další a další příběhy rázovitých obyvatel jihočeských Babovřesk,“ napovídá Zdeněk Troška, jenž v minulých týdnech se svým týmem objížděl nové lokace.

Kromě již zmíněného Záboří, se filmaři opět budou pohybovat v Dobčicích, Záboří, Holašovicích, Netolicích, v Českých Budějovicích, na Hluboké, v Pištíne a v Milevsku…a blízkém okolí.

„Věříme, že se tento film bude líbit a bude úspěšný stejně tak, jako dva předchozí díly, a protože kromě jiného vzniká v nádherné jihočeské přírodě a typicky jihočeských lokacích, přispěje i k tomu, aby přilákal turisty z celé země do míst, kde vzniká. Podobně, jako tomu bylo především u Sluncí, sen Zdeňka Trošky. Už při minulém natáčení a po něm jezdily výpravy do míst, kde jsme první dva díly Babovřesek natáčeli. Může to být i velmi přínosné pro Jihočeský kraj, který je nejfilmovanějším krajem v republice a přispět díky filmové turistice k jeho dalšímu rozvoji,“ zdůrazňují producentky Dana Voláková a Michaela Flenerová za společnost Fénix film s.r.o.

Filmová premiéra je plánována na 12. února 2015.

HyperInzerce.cz je hlavním partnerem filmu.