12. 06. 2014

V Babovřeskách hořelo! Troška nechal málem uhořet Synkovou

Pod vedením režiséra Zdeňka Trošky v těchto dnech vzniká v jižních Čechách poslední část trilogie Babovřesky. Jenže natáčení Babovřesků 3 bylo dnes vážně ohroženo.

„Začala hořet kadibudka…“ řekl člen štábu a hned pokračoval: „A byla v ní paní Synková.  Najednou byl všude kouř a plameny, prostě hrůza… Paní Synková bušila na vrátka zevnitř mobilní dřevěné toalety.“

Další herečky běžely zděšeně k hasičům a volaly: „Jéžišmarjá, zachraňte jí, prokristapána, dyť tam uhoří. Tam, na záchodě. Podívejte se, jak to chytlo. Chudák holka. My jí řikaly, aby šla támle do kukuřice…“

Dokonce i Radek Zima, který hraje lstivého Roberta, varoval Synkovou před plameny, které olizovaly její „dočasný příbytek“.

„Otevřete, otevřete! Hoří!“… křičel herec do kadibudky. Jenže, z ní se ozývalo: Nech si ty blbý fóry, dej mi pokoj!“

Všechno bylo na štěstí jen jako a přesně podle scénáře. Ve velkém vedru, při teplotách, které přesahovaly 30 stupňů Celsia, bylo vedro každému, nejen „univerzální drbně Horáčkové“, v podání Jany Synkové uvnitř „sociálního zařízení“.

„Já to říkal, že půjde ve trojce o likvidaci bab, a mně se tu nevěří. Sodoma, Gomora, velebnosti“, dodal s úsměvem od ucha k uchu ten, který za to za všechno může, režisér Zdeněk Troška.

Na louce v Jaronicích se totiž odehrávala obecní slavnost k 5. výročí Sboru dobrovolných hasičů v Babovřeskách, při které byli (kromě T. Trapla, L. Bílé a M. Kantorové) na place přítomni všichni herci a také více než 100 členný početný komparz.

„Vše se zatím daří, jde podle plánu, a na to, že jsme se na začátku báli počasí, protože loňský rok nám dal zabrat, tak ten nahoře je na nás hodný a trochu se tu roztékáme vedrem. Ale lepší než deště. A to byl nedávno Medard,“ dodal Zdeněk Troška, který natočením komedií Babovřesky 3 v malebné jihočeské krajině, vytvoří po Sluncích, senech, Kameňácích, další svou komediální trilogii.

10. 6. na place oslavily svoje narozeniny i dvě herečky, a to Taťána Krchovová a Nela Řehořová. Popřáli jim všichni, v čele se Zdeňkem Troškou, Lucií Vondráčkovou, Veronikou Žilkovou a producentkami Danou Volákovou a Michaelou Flenerovou.

Nela se objevila už ve „dvojce“ a za rok, od jejího natáčení do teď, kdy natáčí Babovřesky 3, se z ní stala úspěšná mladá slečna… členka TV Stars, moderuje pro dětskou TV Media, zpívá –  vyhrála soutěž Česko zpívá.., natočila několik klipů, účinkuje na charitativních akcích, fotí…

Premiéra filmu BABOVŘESKY 3 je plánována 12. února 2015

www.babovresky3.com