28. 03. 2011

Společnost HyperMedia, a.s. podpořila projekt „Český internet pomáhá“

Projekt „Český internet pomáhá“ je jedinečný hned v několika směrech. Je to především spojení dvou neziskových organizací, které je naprosto unikátní a to Konta BARIÉRY a Člověka v tísni a zároveň fakt, že právě silní hráči ze světa internetových velmocí mohou v rámci tohoto projektu ukázat dnešní sílu internetu jako jedinečného a stále rostoucího média a zároveň tak pomoci tam, kde je to opravdu potřeba.

Od pondělí 21. března je spuštěna webová stránka www.internetpomaha.cz, na kterou odkazují svými kampaněmi všichni partneři projektu. Na těchto stránkách se návštěvníci mohou seznámit s příběhy lidí, kterým lze díky této kampani pomoci a to jakoukoli finanční částkou.

V rámci tohoto projektu si lze vybrat přímo osobu, které můžete příspěvkem pomoci. Právě radaKonta BARIÉRY vybrala pro účely projektu „Český internet pomáhá“ příběh čtyřiadvacetiletého studenta Kryštofa, který je krátce po úrazu a nyní jej čeká nový start do života. Lidé mu mohou pomoci s počátečními náklady na nový start do života a především na pořízení vlastního kvalitního vozíku, díky kterému bude Kryštof relativně samostatný.

Druhý příběh popisuje život rodiny dvanáctiletého Lukáška, který se od šesti měsíců svého věku potýká s onemocněním svalů a jeho diagnóza je velice ojedinělá. Pohybově je velice omezen, ale mentálně se vyrovná svým vrstevníkům. Dnes může díky speciálně upravené výuce navštěvovat pátou třídu základní školy a být mezi svými kamarády. Jeho tělo ale trpí nedostatkem pohybu a to vyžaduje neustále operativní zákroky, které Lukáše od jeho „běžného“ života neustále vzdalují. Prostřednictvím akce „Český internet pomáhá“ prosí Lukáš a jeho rodina o příspěvek na přístroj Motomed, který mu umožní cvičit a prokrvovat tak dolní končetiny, což by Lukáškovi pomohlo a dokonce odvrátilo jinak nezbytné operace.

Organizace Člověk v tísni nabízí prostřednictvím této sbírky možnost podílet se na podpoře vzdělávání a výstavbě škol v Etiopii. Na příběhu holčičky Emnet je zřejmé, že ačkoli by děti samy často měly o vzdělání zájem, je pro ně nedostupné, protože nemají školu ve své blízkosti. V tuto chvíli probíhá výstavba jedné takové školy, která má být dokončena na podzim letošního roku. Finance na její dokončení ale chybí, a proto mají lidé nyní možnost přispět a dopřát tak vzdělání etiopským dětem, které se na svou novou školu již velmi těší.

Poslední z příběhů se nám může zdát až krutý, ale Riziki a mnoho dalších žen a dívek v Kongu si jím opravdu prošly a hledají pomoc, kde se dá. Jedná se o ženy, které byly obětí znásilnění či dlouhodobého věznění armády rebelů, kteří zvlášť na východě země přepadají a rabují vesnice. Většinu z nich pak čeká nechtěné těhotenství a co hůř, jejich vesnice je často zavrhne a nepřijme zpět. Pomoci má vláda, která ale příliš nefunguje, a proto zde působí mezinárodní organizace, které těmto ženám pomoc nabízejí. Právě prostřednictvím této sbírky je možné těmto ženám dopřát lepší zdravotní i psychologickou péči, pomoci jim s ubytováním a také zajištěním stravy pro ně a jejich děti.

Tato charitativní sbírka potrvá minimálně do konce měsíce března 2011 a veškeré podrobnosti, ať již ke sbírce samotné, či k jednotlivým životním příběhům naleznete na webové stránce www.internetpomaha.cz.