18. 05. 2012

Lucie Bílá zazáří v BABOVŘESKÁCH

Komedie laděná tak trochu v „sluncesenovském stylu“ bude plná hvězd. Obsazení tomu rozhodně napovídá:Veronika Žilková, Lucie Plekancová-Vondráčková, Jan Dolanský, Pavel Kikinčuk, Jana Synková, Lukáš Langmajer, Jiří Pecha, Lubomir Kostelka, Miro Noga, Jitka Sedláčková, Jan Kuželka, Jana Altmanová a další…

„My jsme dělali konkurz na „cikánku“ a nepodařilo se nám vybrat úplně ty nejvhodnější adeptky. Až producentka Dana Voláková mi řekla, že viděla Lucku Bílou jako Romku v komedii mé kolegyně Marie Poledňákové - Líbáš jako Bůh, ale že scéna nakonec ve filmu nebyla, jen v jeho  titulcích. A ujišťovala mne, že Lucka tam byla úplně skvělá. Vzal jsem Danu za slovo, zavolal jsem Lucce, slovo dalo slovo a už to bylo. A jsem moc rád, protože Lucka Bílá si i přes svůj velmi zaplněný diář udělala čas a bude s námi dva dny natáčet, z čehož mám obrovskou radost,“ prozradil Zdeněk Troška, kterému Bílá hrála už v pohádce Princezna ze mlejna.

„Lucka tak bude úplně luxusní cikánka, která do Babovřesk přijede z Kanady. Opravdu na úrovni, ale jen do doby, než otevře hu..., tedy pusu,“ …podotkl s úsměvem k roli režisér.

Lucie Bílá si zahraje roli cikánky a jejím filmovým partnerem bude „pravověrný Rom“, který vzešel z castingu. Co přesně bude Lucie v Babovřeskách se svým hereckým partnerem dál předvádět, neprozradíme. Diváci se tak budou mít alespoň na co těšit.

Komedie BABOVŘESKY, aneb z dopisu venkovské drbny se začne natáčet v jižních Čechách už 22. května. Lokacemi budou především obce Dobčice, Záboří a Pištín na Českobudějovicku a okolí. Natáčet se bude i v Netolicích a v Hluboké nad Vltavou..

Na premiéru komediálního příběhu, který vychází „z dopisu jedné drbny druhé“, se mohou diváci těšit v březnu 2013 v kinech a projekt společnosti HyperMedia bude jeho hlavním mediálním partnerem.