01. 02. 2017

HyperMedia vás zve do kina na komedii Špunti na vodě!

Jiří Langmajer se v nové komedii Špunti na vodě nebezpečně ohání pádlem a prchá před svou ženou

Jednu z hlavních rolí v rodinné komedii režiséra Jiřího Chlumského Špunti na vodě, která bude mít premiéru 13. dubna, ztvárňuje oblíbený herec Jiří Langmajer. Jeho lehce nepraktický právník Igor neumí řídit auto a sportování mu není příliš blízké. Jeho manželka v podání Tatiany Vilhelmové se mu trochu právem bojí svěřit jejich dvě dcery (Nelly Řehořová a Karolína Kočí), protože ví, že s Igorem občas opravdu dojde i na dost dramatické situace. Ve skutečnosti má Jiří Langmajer ke sportu (a zvlášť k těm vodním)  vztah velmi pozitivní – o vánočních svátcích jsme ho mohli vidět již poněkolikáté plavat ve Vltavě s otužilci, sprchuje se pouze studenou vodou a ve volném čase se jezdí potápět.

„Na kanoi musíte umět zabrat pádlem, ale když je někde velký proud, nedá moc práce zahrát i dramatické situace,“ popisuje své zkušenosti s vodáctvím Jiří Langmajer. „Při natáčení byla velmi uvolněná atmosféra, a to hlavně díky panu režisérovi. Ale vzhledem k tomu, že moje vlastní děti už jsou dospělé, někdy mě celá ta dětská pískající, kvičící a křičící parta trochu zmáhala,“ doplňuje herec, jak probíhalo natáčení loni v létě, v příběhu totiž vystupuje celkem sedm různě starých ratolestí.

Jaké nástrahy na neohrabaného otce na letní výpravě čekají a zda se mu podaří dcery ve zdraví dopravit na zlatou svatbu svých rodičů, se dozvíte již brzy v kině.

O filmu:

Film vznikl v koprodukci společností FRESH LOBSTER a Fénix Film. Rozverná rodinná komedie o tom, co se stane, když se tři tátové nehodlají vzdát svého plánu na pánskou jízdu a rozhodnou se sjet Sázavu i se sedmi dětmi – manželkám a nepředvídatelným nástrahám navzdory, bude mít premiéru 13. dubna 2017. Do kánoí a raftu neohroženě usedli Jiří Langmajer, Hynek Čermák a Pavel Liška za nadšené podpory dětských herců. Jejich partnerky si zahrály Tatiana Vilhelmová, Anna Polívková a Jana Kvantiková.  Coby babička Lada a děda Václav, kvůli jejichž zlaté svatbě to vlastně všechno začalo, se představí Dana Syslová a Arnošt Goldflam. Natáčelo se během loňského léta převážně v exteriérech v Českém Šternberku, Soběšíně, Kácově, Vlašimi a Praze.

Teaser k filmu: https://www.youtube.com/watch?v=HwVe2Llp-8c

Foto ke stažení: http://www.2media.cz/cs/projekty/fotogalerie/spunti-na-vode-jiri-langmajer

Synopse:

Rodiče bratrů Igora (Jiří Langmajer) a Davida (Hynek Čermák) chystají zlatou svatbu. Z Kanady přilétá jejich bratranec Ondra (Pavel Liška), povahou tak trochu dobrodruh. Bratry napadne, že nejlepší by bylo vyrazit za rodiči na kánoích po řece jen ve třech, tak, jako za starých časů. Jenže od dob společných spanilých jízd se leccos změnilo. Třeba to, že Igor a David jsou ženatí a mají děti.

Uvítací večeře pro Ondru, který přijíždí se svou mladou přítelkyní Zlaticou, se nezadržitelně mění v katastrofu.

Zlatica, která touží po dítěti, se dozvídá, že Ondra má dceru, o které se jí nezmínil. Igor své ženě Nele (Tatiana Vilhelmová) a jejich dcerám výměnou za pánskou jízdu slíbil rodinnou dovolenou, na kterou kvůli práci nemůže odjet. Davidova manželka Alice (Anna Polívková) si sice nemůže vynachválit manželovu péči o jejich čtyři děti, jenže jinak je její svérázný muž v domácnosti naprosto nepoužitelný.

A tak, když slavnostní tabule mizí pod nánosem sazí z komína, který David opět zapomněl opravit, všem ženám dojde trpělivost. Zanechávají pány napospas malým ratolestem a vyrážejí na kolech na dámskou jízdu.

Tátové se ale nevzdávají a rozhodnou se vydat na vodu v kánoích i se všemi dětmi.  A tak nyní již desetičlenná expedice vyplouvá na plavbu vstříc dobrodružstvím a spoustě humorných zážitků…

Premiéra:                      13. 4. 2017

Originální název:            Špunti na vodě

Produkce:                      Česká republika