28. 08. 2016

HyperMedia opět pomáhá

Divadlo na Vinohradech přivítalo poslední srpnovou sobotu XV. ročník Galakoncertu Kapky naděje.
Benefiční koncert nesl tento rok podtitul Dobrák od kosti a společně s diváky a dárci se podařilo získat neuvěřitelných 12 555 424 Kč! Společnost HyperMedia, a.s. měla tu čest být součástí galavečera. Výkonný ředitel, Petr Beneš, mohl v přímém televizním přenosu poděkovat partnerům, zákazníkům a zaměstnancům společnosti HyperMedia, kteří společně s ním podporují Nadační fond Kapka naděje.

„Díky příspěvkům z projektu HyperSlevy pro děti jsme nadačnímu fondu mohli poskytnout částku přes 300 tisíc korun na nemocniční přístroje a jiné potřebné věci. Pevně věřím, že nadále udržíme naše hypertempo a budeme každým rokem společně ještě více pomáhat.“

Kapka na koncertě představila novou kampaň s názvem Dobrák od kosti, jejíž ústředním motivem je interaktivní CLV (City Light vitrína) se zabudovaným platebním terminálem, který bude během podzimu cestovat po obchodních centrech v ČR a jeho první zastávkou je obchodní centrum Atrium Flora. Kolemjdoucí, kteří budou chtít přispět prospěšné věci, budou mít příležitost prostřednictvím bezkontaktní platební karty věnovat příspěvek ve výši 100 Kč. Interaktivní CLV bude při každém přispění reagovat a dárce tak čeká překvapení. Projekt dále doplnilo spuštění nového dárcovského portálu na oficiálních stránkách nadačního fondu kapkanadeje.cz/dobraci. Kde každý může přispět na konkrétní přístroj a může se tak stát dobrákem od kosti.

Výtěžek z benefičního koncertu bude použit pro nákup přístrojů do vybraných nemocnic. „V minulém roce jsme díky výtěžku pomohli s nákupem nezbytných přístrojů deseti nemocnicím. Doufáme, že tento rok bude výtěžek větší a pomůžeme tak ještě více nemocnicím,“ říká Elen Švarcová, ředitelka nadačního fondu Kapky naděje.

Pořadem diváky provedli osobnosti televize Prima - Gabriela Kratochvílová, Karel Voříšek, Jakub Prachař, Libor Bouček, Petr Vágner, Jana Krausová, Adam Kraus, Eva Perkausouvá či Kateřina Hrachovcová ad. Nechyběli ani čeští a slovenští zpěváci či hudební skupiny jako Meky Žbirka, Michal Hrůza, Olympic, Monika Absolonová, SabastiAN, Václav Noid Bárta, Monika Bagárová a Eddie Stoilow.

Viděli jsme také pět dojemných příběhů rodin a dětí, které se se zákeřnou nemocí setkaly a úspěšně vypořádaly. „Chceme ukázat, že boj s nemocí rozhodně nemusí být marný. Věříme, že příběhy, které jsme během večera představili, budou pro rodiny s onkologicky nemocnými dětmi inspirací a dodají jim ještě více odvahy,“ říká k projektu Vendula Pizingerová, zakladatelka Kapky naděje.

Koncert je možné shlédnout na stránkách televize Prima: http://play.iprima.cz/filmy/galakoncert-kapky-nadeje-2016