07. 03. 2011

HyperMedia, a.s. pokračuje ve spolupráci s Pražskou ZOO i v letošním roce

Stále tak trvá podpora zvířat, které společnost adoptovala:

Tygr sumaterský

Jedná se o kriticky ohroženou šelmu, která obývá pouze indonéský ostrov Sumatra a to ve stále se zmenšujících tropických pralesích. Jeho stavy v přírodě se dají jen těžko odhadnout, zřejmě se pohybují mezi 400-500 zvířaty. Rychlé odlesňování a ztráta jeho přirozeného prostředí, společně s pytlačením, způsobují rychlý úbytek tygrů v divočině.

Slon indický

Je jedním ze tří žijících druhů slona a jediný nevymřelý druh z rodu Elephas. Je největším suchozemským živočichem v Asii. Vyskytuje se v Bangladéši, Indii, na Šrí Lance, v Indočíně a v částech Nepálu, Indonésie a Thajska. Je považován za ohrožený druh, ve volné přírodě žije odhadem 40-50 tisíc jedinců. Žije v menších skupinách. Má také výbornou paměť, pamatuje si i po několika letech, kde našel vodu. Sloni žijí průměrně 60 let v přírodě a 80 let v zajetí. Denně zkonzumují potravu o hmotnosti 10%  svého těla, u dospělých je to 170-230 kilogramů. Potřebují denně 80-200 litrů vody a další využijí ke koupání.

Žirafa Rotrhschildova

Je druhým nejvíce ohroženým poddruhem žirafy jen s několika sty členy. Byla pojmenována po zakladateli muzea v Tringu Lionel Walter Rothschildovi. Všechny, které žijí ve volné přírodě, jsou v chráněných oblastech v Keni a Ugandě. Existuje velmi málo míst, kde lze žirafu Rothschildovu pozorovat v divočině. Za zmínku stojí národní park Nakuru v Keni a národní park Murchison Falls v severní Ugandě.

Orangutan sumaterský

Je kriticky ohroženým druhem. Většinu života tráví v korunách stromů. Tráví zde skoro 99% svého života. Dělají tu naprosto všechno: hledají potravu, páří se a vychovávají mláďata a dokonce i spí, staví se zde hnízda na noc i na denní odpočinek na každou noc nové ve výšce 10-12 metrů. Většinu dne tráví na jednom jediném stromě a opouštějí ho, jen když zde nemají dostatek potravy.

Navštivte ZOO Praha a prohlédněte si tyto i další zvířata. ZOO je otevřena po celý rok denně.