23. 02. 2011

HyperMedia,a.s. partnerem koncertů vynikajícího světového tenoru Vadima Ananeva a ruské operní pěvkyně Svetlany Mareeva

Nejznámější světové árie zazpívají Vadim Ananev a Svetlana Mareeva  v pěti městech ČR. Podobný projekt se v Čechách a vůbec celém světě uskuteční úplně poprvé a to vzhledem k neuvěřitelně komplexnímu a pečlivě vybranému repertoáru a ke kvalitě umělců, kteří ho předvedou. Společně se sólisty vystoupí jako doprovod také přední hudebníci souboru Alexandrovci.

Program koncertů je složen ze světové klasiky, největších muzikálových písní a samozřejmě toho nejlepšího z Ruska.

Termíny a místa konání koncertů:

20.5. Praha, Kongresové centrum

21.5. Plzeň, DK Inwest

23.5. Brno, Boby Centrum

24.5. Ostrava, ČEZ ARÉNA

25.5. Pardubice, Malá ČEZ ARÉNA

O umělcích:

VADIM ANANEV  již od roku 1987 působí jako sólista fenomenálního souboru ALEXANDROVCI. Zazářil v roli Lenského v opeře Evžen Oněgin, u nás spolupracoval s Karlem Gottem, Helenou Vondráčkovou, v Evropě dále s mnoha hvězdami popu i vážné hudby.Ve svém repertoáru má zahrnutu ruskou a zahraniční klasiku, ruské romance a také to nejlepší ze světových muzikálů. Byl několikrát vyznamenán. Je Národním umělcem Ruské federace a vlastní Čestné uznání vlády Ruské federace. Mezi jeho nejvyšší společenská ocenění patří Stříbrná medaile papeže Jana Pavla II. a Stříbrná medaile papeže Benedikta XVI.

SVETLANA MAREEVA, vynikající ruská operní pěvkyně, zasloužilá umělkyně Ruské federace, laureátka ruských i světových soutěží a sólistka souboru Alexandrovci.