02. 01. 2014

HyperMedia,a.s.oslavila 10 let působení na internetovém trhu

Společnost HyperMedia,a.s. oslavila v prosinci 2013 10 let úspěšného působení na českém trhu. Během své existence se společnost dynamicky rozvíjela, rozšiřovala své působení a postupně se začlenila mezi přední provozovatele internetových portálů. Dnes patří HyperMedia,a.s. mezi 10 TOP internetových společností na českém trhu a její služby se stávají nedílnou součástí marketingových plánů českých i zahraničních firem.

HyperMedia,a.s. založili ve svých devatenácti a třiadvaceti letech Petr Beneš a Jan Šmidák, a to bez předchozích zkušeností i počátečního kapitálu, „pouze“ s odhodláním tvrdě pracovat, objevovat nové věci a inovovat ty staré. Z těchto původních záměrů a cílů vedení společnosti dodnes neustoupilo a i proto HyperMedia,a.s. oslavila 10. výročí nejvyšším obratem ve své historii.

Jak říká výkonný ředitel společnosti HyperMedia,a.s. Petr Beneš: „Důležité je neusnout na vavřínech. Ačkoli jste první, jediní a nejlepší, vždy je vaše pozice ohrožena.“ Proto se také hned po velkém úspěchu se svým prvním portálem HyperInzerce.cz, který je dnes největším inzertním portálem v ČR, pustil do zcela nových projektů s cílem přinést internetovému trhu i jeho uživatelům nové kvalitní služby. V současnosti HyperMedia,a.s. provozuje 30 portálů nejrůznějšího tematického zaměření, díky kterým neustále stoupá na žebříčku návštěvnosti v NetMonitoru.

Jakousi výjimkou na českém trhu je HyperMedia,a.s. také tím, že jde o ryze českou společnost bez zahraničního investora. Přestože nabídky na odkoupení společnosti její zakladatelé odmítají, na zahraniční trhy se svými projekty expandují. Největší portál společnosti HyperInzerce.cz je již rozšířen do 29 zahraničních zemí a podobné plány má management HyperMedia,a.s. i se svými dalšími klíčovými projekty. „Pokud chceme dlouhodobě uspět, musíme být globálním hráčem,“ dodává vizionář společnosti Petr Beneš.