24. 02. 2017

HyperInzerce zve na velikonoční víkend v kinech ve znamení komedie Špunti na vodě

Slavnostní premiérou vstoupí 13. dubna do kin nový český film Špunti na vodě. Pohodovou letní komedii o tom, co se stane, když se tři tátové nehodlají vzdát svého plánu na pánskou jízdu a rozhodnou se sjet Sázavu i se sedmi dětmi – manželkám a nepředvídatelným nástrahám navzdory, natočil režisér Jiří Chlumský. Scénář Marcela Bystroně přivedl před kameru Pavla Berkoviče exkluzivní společnost výtečných herců a hereček – trojici otců si zahráli Jiří Langmajer, Hynek Čermák, Pavel Liška a jejich partnerky Tatiana Vilhelmová, Anna Polívková, Jana Kvantiková. Coby babička Lada a děda Václav, kvůli jejichž zlaté svatbě to vlastně všechno začalo, se představí Dana Syslová a Arnošt Goldflam.

Komedie Špunti na vodě se natáčela během loňského léta převážně v exteriérech v Českém Šternberku, Soběšíně, Kácově, Vlašimi a Praze v příjemně uvolněné atmosféře, což je na výsledku samozřejmě znát. „Spolupráce na filmu byla skvělá, sešla se výborná parta v čele s panem režisérem, který je neuvěřitelný pohodář. Takže mi natáčení připadalo skoro jako letní dovolená,“ potvrzuje Hynek Čermák.  Špunti na vodě pobaví diváky všech generací, každý si v dobrodružství plném nečekaných zápletek a zábavných rozuzlení najde to své.

Dospělým hereckým hvězdám ve filmu zdatně sekundují „špunti“ – sedm dětí různého věku. Pubertální dceru Jiřího Langmajera ztvárnila Nelly Řehořová, talentovaná herečka, zpěvačka a blogerka, známá z filmů Zdeňka Trošky Strašidla a Babovřesky. Nelly nejenže neohroženě zvládla jízdu v kánoi, ale společně s Michalem Hrůzou nazpívala i titulní písničku k filmu.  Bohatou filmografii, včetně diváckého hitu Líbáš jako Bůh, má na svém kontě Filip Antonio. Ovšem ve Špuntech na vodě si poprvé zahrál spolu se svým mladším bráškou Viktorem. „Šíleně rád se směje, pořád dělá nějaké blbiny a je s ním velká sranda,“ trefně charakterizoval bráchu i jeho filmovou postavu Filip.

Film Špunti na vodě vznikl v koprodukci společností FRESH LOBSTER a Fénix Film a do kin jej 13. dubna uvede BIOSCOP.

Synopse:

Rodiče bratrů Igora (Jiří Langmajer) a Davida (Hynek Čermák) chystají zlatou svatbu. Z Kanady přilétá jejich bratranec Ondra (Pavel Liška), povahou tak trochu dobrodruh. Bratry napadne, že nejlepší by bylo vyrazit za rodiči na kánoích po řece jen ve třech, tak, jako za starých časů. Jenže od dob společných spanilých jízd se leccos změnilo. Třeba to, že Igor a David jsou ženatí a mají děti. Uvítací večeře pro Ondru, který přijíždí se svou mladou přítelkyní Zlaticou, se nezadržitelně mění v katastrofu.

Zlatica (Jana Kvantiková), která touží po dítěti, se dozvídá, že Ondra má dceru, o které se jí nezmínil. Igor své ženě Nele (Tatiana Vilhelmová) a jejich dcerám výměnou za pánskou jízdu slíbil rodinnou dovolenou, na kterou kvůli práci nemůže odjet. Davidova manželka Alice (Anna Polívková) si sice nemůže vynachválit manželovu péči o jejich čtyři děti, jenže jinak je její svérázný muž v domácnosti naprosto nepoužitelný. A tak, když slavnostní tabule mizí pod nánosem sazí z komína, který David opět zapomněl opravit, všem ženám dojde trpělivost. Zanechávají pány napospas dětem a vyrážejí na kolech na dámskou jízdu. Tátové se ale nevzdávají a rozhodnou se vydat na vodu v kánoích i se všemi dětmi – od čtyřleté Kačenky až po čtrnáctiletou puberťačku Elišku. A tak nyní již desetičlenná expedice vyplouvá na dvoudenní plavbu vstříc dobrodružstvím a spoustě veselých zážitků…

Teaser k filmu: https://www.youtube.com/watch?v=HwVe2Llp-8c

Premiéra:                      13. 4. 2017
Originální název:            Špunti na vodě