24. 05. 2018

Exkluzivní koncerty "FILM MUSIC NIGHT"

Impozantní audiovizuální šou Varhana Orchestroviče Bauera a Josefa Cigánka spolu s Okamžitým Filmovým Orchestrem a jejich hosty.

Jeden z nejúspěšnějších českých hudebních skladatelů současnosti a jedinečný dirigent Varhan Orchestrovič Bauer se svým Okamžitým Filmovým Orchestrem (OFO) a absolutní česká bubenická špička Josef Cigánek, vám za přítomnosti svých hostů, kterými jsou nejvýznamnější česká violistka Jitka Hosprová a majitelka jednoho z nejúžasnějších operních hlasů sopranistka Lucie Silkenová, a v přítomnosti jedné z nejimpozantnějších bicích sad v Evropě, zahrají program plný těch nejznámějších filmových a televizních melodií.

V programu zazní: Kmotr, James Bond, Růžový panter, Fantomas, Goyovy přízraky, Tenkrát na Západě, Policajt nebo rošťák, Piráti z Karibiku, Ať žijí duchové, Popelka, Nemocnice na kraji města, Sanitka, Arabela, Návštěvníci, Vltava, Novosvětská a nejslavnější české znělky a Večerníčky...aj.

To vše doplní scéna navržená špičkovým stage designerem Martinem Hruškou, který je autorem absolutně nejlepších scén u nás...(z těch naposledy realizovaných např. Leoš Mareš v O2 Aréně, Rytmus, nebo Marpo...) Předprodej zajišťuje exkluzivně společnost Ticket-Art.

Varhan Orchestrovič Bauer, extravagantní umělec tělem i duší. Od konce 90. let komponuje hudbu k české i zahraniční filmové a televizní tvorbě, skládá i komerční hudbu pro reklamu či znělky k výjimečným událostem. V průběhu své kariéry dirigoval mnohé české i zahraniční symfonické orchestry: London Symphony Orchestra, Basel Sinfonietta, Symfonický orchestr českého rozhlasu, Filharmonie hl. města Prahy FOK, Filharmonie Hradec Králové, Moravská Filharmonie Olomouc, Filharmonie Bohuslava Martinů, Západočeský symfonický orchestr a Koletova hornická hudba. Také je vůdčí osobností svého Okamžitého filmového orchestru. Jako dirigent se podílel na koncertním turné Evy Urbanové, koncertoval s německou zpěvačkou Ute Lemper, spolupracoval také s Lucií Bílou, Helenou Vondráčkovou, Leonou Machálkovou, Petrem Dvorským a dalšími významnými interprety. Také spolupracuje se svojí sestrou, vynikající jazzovou i nadžánrovou zpěvačkou Alicí Bauer. Alice nazpívala kvasibarokní árii do jeho hudby k filmu Miloše Formana Goyovy přízraky. Lidskou duchovní katarzi, meditační a relaxační hudbu zkomponoval pro CD „Léčivá poselství hudby“ na které spolupracoval s hudebníkem a zpěvákem Vojtou Dykem.

Josef Cigánek je jedním z nejuznávanějších a nejvšestrannějších profesionálních bubeníků česko-slovenské polistopadové éry. Jeho jméno najdete v doprovodných skupinách předních českých zpěváků a zpěvaček (K.Gott, H. Vondráčková, M. David, L. Machálková, aj.), také v historii slavných česko-slovenských skupin (Team, Kreyson, Aleš Brichta Band, Miloš Dodo Doležal, Abraxas, atp.), a také na mnoha CD a DVD. Spolupracuje i s velkými světovými jmény (např. britský kytarista Alex Hutchings, nebo producent skupiny Metallica Flemming Rasmussen) a v neposlední řadě je i firemním hráčem předních světových bubenických značek. Jeho hudební rozsah nemá absolutně žádné hranice a je proto vyhledávaným studiovým hráčem. Nezapomíná ani na mladé talenty a proto se stal profesorem Konzervatoře P. J. Vejvanovského v Kroměříži.

Místa konání: 2.11. Zlín | 4.11. Brno | 14.11. Praha | 30.11. Hradec Králové

Více informací o Film Music Night najdete: www.filmmusicnight.cz