22. 08. 2017

Čertoviny - první ochutnávka nové pohádky od Zdeňka Trošky

Nová pohádka Zdeňka Trošky Čertoviny, která vstoupí do kin 4. ledna 2018, nabízí první ochutnávku.

Čerti  Popelák a Uhelák jsou trošku popletové a trošku nešikové, v pekle působí zmatky, nechají utéct hříšnou duši, a proto se vyslouží Luciperův hněv. Za trest musí jít na svět získat pro peklo každý jednu hříšnou duši. Jak se jim zalíbí na světě? Podívejte se na první ukázku z nové pohádky režiséra Zdeňka Trošky.

„Když  ti dva poznají Jana a Haničku, kterým v jejich lásce brání zlý sedlák, rádi by pomohli i jim. Ale nesmí, Luciper jim to zakázal. Tvrdí, že se každý člověk nechá zlákat bohatstvím a mocí, a to i Jan a Hanička. Čertíci nesouhlasí, a tak se s vládcem pekel vsadí. Jak to dopadne, uvidíte v kinech,“ prozrazuje režisér hlavní zápletku nové pohádky.

Lucipera v pohádce Čertoviny hraje Karel Dobrý, který oblékl nejnáročnější kostým z celého filmu. Vznikl z návrhu Josefa Jelínka a byl doplněn ručně dělanou parukou.  která je součástí výstavy.

Celý komplet se nedal sesadit z fundusových kousků, takže tento kostým byl navržen, a ušit od A do Z. S výškou postavy pana Karla Dobrého kostým ožil a nadpřirozeno vstoupilo z dávných dob do současnosti. Kostýmy z filmu budou představeny na velké výstavě, která se bude konat v prostorách Barrandov Studio před premiérou filmu.

V hlavních rolích čertů  se představí Jakub Prachař a Dominick Benedikt.  Haničku hraje Sara Sandeva, jejího milého Jana mladý herec Richard Jaroslav Müller, sedláka Oldřich Navrátil, statkáře Kopyta Jaromír Nosek, selku Andrea Hoffmannová. V dalších rolích uvidíme Davida Gránského, Janu Bernáškovou, Radka Holuba.

Fotografie v tiskové kvalitě z natáčení i  teaser najdete zde:

https://mega.nz/#F!ThEHwAAT!AqZFfqerrem5CuzZEd1DJQ (aktivujte ctrl+klik)

Foto: Fénix Film /Vojta Resler

Čertoviny vznikají v produkci společnosti Fénix Film, producentek Dany Volákové a Michaely Flenerové, jedním z hlavních partnerů filmu je televize Prima, která tak vstupuje do snímku Zdeňka Trošky již podruhé.  Inventář kostýmů  a rekvizit zapůjčilo Barrandov Studio a.s. – Fundus – půjčovna kostýmů a rekvizit. Do kin uvede Čertoviny společnost Cinemart  4. ledna 2018.